09/01/2018

VRAJITOARE, GIGANTI SI OAMENI INSPAIMANTATORI. Ostilitatea in viata cotidiana si depasirea ei

Autor: Joseph H. Berke
Editura: Trei
Colectia Psihologia pentru toti
An aparitie : 2017
Editia I
Editia originala: Why I Hate You and You Hate Me: The Interplay of Envy, Greed, Jealousy and Narcissism in Everday Life, 2012
Traducerea Violeta Ciotau
ISBN 978-606-719-646-7
Nr pagini : 368
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 29,25 lei la Editura, 25,99 lei la elefant, 39 lei la librarie.net


Descrierea editurii:

    În basme, vrăjitoarele și uriașii sunt creaturi complementare, crude, egocentrice, invidioase, care uzurpă vitalitatea și tinerețea, puterile feminine și masculine. Ele întruchipează figuri parentale create de imaginația copiilor și de nelegiuirile adulților. În această carte, Joseph H. Berke, încercând să răspundă la întrebarea de ce îi urâm pe ceilalți și pe noi înșine, explorează cele mai întunecate firide ale sinelui: invidia, lăcomia, gelozia și narcisismul, elemente care tind să rămână în umbra percepției, deoarece sunt haotice, violente, periculoase și extrem de tulburătoare. Cu toate acestea, o cunoaștere a prezenței acestor emoții nocive și a relațiilor uneia cu celelalte este esențială pentru eliberarea recunoștinței, generozității și compasiunii. Scrisă într-un limbaj accesibil, cu numeroase ilustrări din experiența clinică și viața cotidiană, cartea se adresează tuturor celor interesați de profunzimile psihicului uman.

Joseph H. Berke este profesor și psihoterapeut de orientare psihanalitică. Împreună cu colegii săi din Londra a fondat Arbours Housing Association și Arbours Crisis Centre, pentru a oferi ajutor psihoterapeutic și adăpost persoanelor aflate în suferință psihică. Este autorul a numeroase articole și cărți de psihoterapie și psihiatrie socială, și a scris despre psihoze, comunități terapeutice și psihologie transpersonală.

Cuprins:

Introducere 11

I. Uriași, vrăjitoare și părinți înspăimântători 17
II. Nu este drept  60
III. Pângărește, defăimează și devorează  92
IV. În căutarea sursei  118
V. Atacarea feminității: invidia de uter   151
VI. Atacarea masculinității: lăcomia de penis  193
VII. Invidie și narcisism  235
VIII. Gratitudine și grateitudine  266
IX. Despre îmbufnare  289
X. Rezolvarea răutății  311

Bibliografie  336
Mulțumiri  363
Despre autor  365


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu