18/03/2017

INTELIGENTA PARENTALA. Disciplina dincolo de drame si haos emotional

Autor : Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson,
Editura Povesti de Papadie
An aparitie : 2016, 2019
Editia a II-a
Editia originala No Drama Discipline. The Whole-Brain Way to Calm the Chaos and Nurture Your Child’s Developing Mind
Traducerea Sanda Watt
ISBN 978-606-93990-0-2
Nr pagini : 288
Format 130 x 200
Pretul la data postarii :38 lei la Editura, 38 lei la libris



Descrierea editurii:

   Experţii din spatele bestseller-ului Creierul copilului tău – Daniel J. Siegel şi Tina Payne Bryson – explorează acum provocarea finală în creşterea copilului: disciplina. Un bol cu micul dejun aruncat prin toată bucătăria. Laptele şi cerealele împroşcate pe tot peretele. Sau unul dintre copiii tăi îşi ameninţă fratele mai mic. Sau primeşti un apel telefonic de la directorul şcolii, a treia oară în această lună. Ce faci?
   Inteligenţa parentală îţi oferă o hartă eficientă, plină de compasiune pentru a trata aceste accese de furie, tensiuni şi lacrimi – fără a provoca o scenă.
   Bazat pe descoperiri recente despre creier, care ne oferă perspective profunde asupra copiilor pe care îi creştem şi cărora le oferim dragostea noastră, asupra educării în moduri care favorizează dezvoltarea optimă, această carte oferă o abordare de tip “relaţional" care se bazează pe dorinţa înnăscută a copiilor de a-i mulţumi pe părinţi şi de a se înţelege cu ceilalţi.
   Plină de poveşti sincere şi ilustraţii jucăuşe care dezvăluie sugestiile autorilor asupra vieţii, Inteligenţa Parentală prezintă mesaje clare într-un format practic şi îmbietor.
   Folosind aceste tehnici, vă puteţi creşte copiii într-un mod puternic concentrat pe construirea relaţiilor, respect şi mai puţină dramă şi conflicte. Ca urmare, viaţa ta de părinte va fi mai uşoară şi parentajul tău mai eficient. Şi, cel mai important, vei crea conexiuni în creierul copilului tău care să-i dezvolte aptitudinile emoţionale şi sociale care îi vor fi de folos începând de acum şi până la sfârşitul vieţii – toate acestea în timp ce îţi vei consolida relaţia cu copilul tău.

           Dr. Tina Payne Bryson este psihoterapeut si scrie pentru publicatii precum Huffington Post, The New York Times si Real Simple. Sustine conferinte si organizeaza ateliere pentru parinti, educatori si clinicieni in intreaga lume. In calitate de autor sau coautor a scris carti devenite bestselleruri New York Times.

        Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist in educatie si psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiasi universitati si director executiv al centrului educational Mindsight Institute. Este un pionier al domeniului de studiu numit neurobiologie interpersonala (The Developing Mind, 1999), un domeniu multidisciplinar la care contribuie stiințe precum: psihologia, antropologia, biologia, stiintele cognitive, psihopatologia, psihiatria, neurobiologia, lingvistica, matematica, fizica, teoria sistemelor si altele. Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, Daniel Siegel a promovat conceptul de „mindsight” (oglindirea minții), o noua abordare – bazata pe mindfulness – in sanatatea mintala, care are ca idee centrala „integrarea” atat la nivel intrapsihic, cat si interpersonal. in plan psihologic, dar si al bazei neurobiologice. Este unul dintre putinii psihiatrii care au propus o definitie comprehensiva a mintii.  Site-ul autorului
        La noi au fost traduse:
Parentaj sensibil şi inteligent (Herald, 2013, 2017, 2020)
Inteligenţa parentală (Povesti de papadie 2016,2019)
Creierul afirmativ (Paralela 45, 2019)
Creierul copilului tău (For You 2014, 2017)
Cum se schimbă oamenii. Relatiile si neuroplasticitatea in psihoterapie (Herald 2021)
Mindfulness şi neurobiologie (Herald 2016) Reeditata 2021 sub titlul Neurostiinta fericirii
Neurostiinta fericirii. Dezvoltarea constienta a creierului catre armonie si integrare (Herald 2021)
Constient. Stiinta si practica prezentei.Practica transformatoare a meditatiei (Herald 2020)
Mindsight: noua stiinta a transformarii personale (Herald 2018,2021)
Mintea si creierul adolescentului. De la furtunile emotionale la neurostiinta transformarilor si stimularea potentialului, Herald 2014, 2017 (sub titlul Vâltoarea minţii), 2022
Constienta deplina in 21 de zile. Cum te ajuta mindfulnessul sa reduci anxietatea si sa cultivi starea de calm, For You 2022
Intraconectati. EuNoi (Eu + Noi) ca integrare a sinelui, identitatii si apartenentei, For You 2023


Cuprins:

Inainte de a citi această carte /IX
Introducere: Disciplina relaţională şi fără drame: încurajăm cooperarea şi dezvoltăm creierul copilului /XI


Capitolul 1 
Să re-GANDIM disciplina /1

Capitolul 2 
Creierul disciplinat /33

Capitolul 3 
De la tantrum la seninătate: conectarea este cheia /67

Capitolul 4 
Conectarea fără dramă în practică /101

Capitolul 5 
Disciplina în 3 paşi: Redirecţionarea astăzi şi pentru viitor /137

Capitolul 6 
Abordarea comportamentelor: Pe scurt, R-E-D-I-R-E-C-T /165

Concluzii:
Despre baghete magice, calităţi umane, reconectare şi schimbare: Patru mesaje de speranţă /213

Resurse suplimentare /225
Conectare şi redirecţionare - fişă de frigider /227
Când un expert în creşterea copiilor îşi pierde răbdarea /229
O notă către adulţii care au grijă de copiii noştri /235
Douăzeci de greşeli pe care le fac până şi părinţii extraordinari /239
Un extras din Creierul copilului tău: Douăsprezece strategii revoluţionare de dezvoltare unitară a creierului copilului tău /247
Mulţumiri /255



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu