23/08/2015

GESTALT TERAPIA. Arta contactului

Autor : Serge Ginger      
Editura Herald
Colectia Frontiere
An aparitie : 2002
Traducerea Anda Calin
ISBN 973-9453-70-8
Nr pagini :224
Format 130 x 200
Pretul la data postarii :  Stoc epuizat la Editura, 15 lei pe okazii
Disponibilitate BCU
Download pdf  pe slideshare


Descrierea editurii:
Unul dintre elementele dominante ale epocii noastre il constituie dezvoltarea rapida a mijloacelor de comunicare in timp real: ziarele, radioul, televiziunea, faxul etc. s-au inmultit si s-au modernizat. Fiecare dintre noi poate participa in direct la orice eveniment petrecut pe glob. Lumea vine catre noi fara sa facem vreun efort si fara ca noi sa putem alege. In acest mod, tehnologia si mijloacele de comunicare au denaturat contactul - el nu mai e rezultatul dorintei de a avea o relatie autentica cu celalalt, ci un simplu "accident", de care abia daca ne simtim responsabili. In mod paradoxal, desi atata lume patrunde in intimitatea caminului nostru (mai ales prin intermediul televizorului, dar si al soneriei telefonului), nu ne-am simtit niciodata atat de singuri, iar depresia, aceasta maladie a secolului cuprinde, de la o zi la alta, aproape 40% din populatie! Ce ne mai ramane de facut cand suntem invadati de tehnologia depersonalizanta, de solitudine si de anonimat? Cum sa facem sa sporim caldura umana a intalnirilor autentice? Cum sa mobilizam creativitatea, cum sa valorizam dreptul de a fi diferit si ce ar trebui sa facem pentru a-i permite fiecaruia sa traiasca asa cum crede el si, mai ales, sa fie recunoscut in specificitatea sa? Ce am putea face pentru a evita ca unii dintre noi sa se lase inselati, devenind membrii unor secte inchise? Iata doar cateva dintre temele care au dus la aparitia si dezvoltarea psihologiei umaniste, in general, si a orientarii Gestalt, in special...
Gestalt-terapia, arta contactului este o carte de referinta care se adreseaza in mod special studentilor aflati in formare, tinerilor practicieni si terapeuti. Este totodata o buna introducere in Gestalt destinata unui public larg, avid sa traiasca in ritmul timpului nostru, sa inteleaga altfel ceea ce se joaca in jurul nostru si cu noi, la inceputul celui de-al treilea mileniu, si care va fi centrat pe schimb, comunicare, contact. Ea nu prezinta Gestalt?terapia de o maniera stiintifica exhaustiva, ci mai degraba propune piste de reflectie personale.
Serge Ginger este psiholog clinician si psihoterapeut; este Secretarul general al Federatiei Franceze de Psihoterapie (FFdP), care reuneste peste saizeci de asociatii, scoli de formare si sindicate, reprezentand peste douazeci de metode psihoterapeutice recunoscute.
 
Cuprins:

Nota introductiva  5
Cuvant inainte  9

1.Ce este Gestalt-terapia?
2.Un terapeut intrupat  35
3.Fritz Perls, parintele Gestalt-terapiei  43
4.Teoria Selfului  55
5.Gestalt-pedagogie si socio-gestalt  69
6.Creierul si Gestalt-terapia  79
7. Visele in Gestalt-terapie  101
8.Corpul si emotiile  115
9.Pulsiunile de viata: agresivitate si sexualitate  130
10.Profilul personalitatii noastre  147
11.Douazeci de notiuni in Gestalt-terapie  162

Glosar  191
Ghid de lectura  208
Informatii practice  215




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu