19/08/2015

CUM SA TE DEZVOLTI ODATA CU COPIII TAI. 7 puncte de cotitură în viaţa unui părinte

Autor : Seamus Carey                
Editura Trei
Colectia Psihologie practică
An aparitie :2013
Traducerea Smaranda Nistor
ISBN  978-973-707-703-5
Nr pagini :216
Format 130 x 200
Pretul la data postarii :21,75 lei la Editura, 19,43 lei la elefant,17,40 lei la librarie.net



Descrierea editurii:

Tatăl vine seara obosit de la serviciu, dar, pentru că i-a promis fiicei că poate conta pe el la pregătirea pentru teze, se mobilizează şi este gata să o ajute. Însă fata nu şi-a organizat materia, nu are habar ce ar trebui să recapituleze şi, în general, nu pare prea interesată de studiu. Tatăl izbucneşte într-o criză de furie plină de reproşuri şi ameninţări, fata începe să plângă, iar bărbatul se simte copleşit de vinovăţie. Sună cunoscut?
Cele mai multe cărţi pentru părinţi se focalizează pe dezvoltarea copiilor. Totuşi, a fi un părinte bun şi a-ţi putea ajuta copiii presupune să te dezvolţi permanent, şi în mod sănătos, odată cu ei. Această carte îţi oferă o perspectivă asupra principalelor puncte de cotitură din viaţa ta de părinte, în contextul vieţii de familie. Poveştile ne vorbesc despre adevărata putere a părinţilor, apărarea intereselor copiilor, sentimentele de vinovăţie, viaţa individului şi comunitatea, forţa transformatoare a recunoştinţei, despre iertare şi credinţă.

Seamus Carey are studii filosofice şi economice. În prezent, este decanul Colegiului de Arte şi Știinţe al Universităţii Sacred Heart. De-a lungul carierei sale academice, a fost de asemenea şeful Departamentului de Filosofie al Colegiului Manhattan. Ţine conferinţe, publică articole şi apare în emisiuni de radio. Este autorul cărţilor The Faithful Parent: Discovering the Spirit of Purposeful Parenting şi The Whole Child: Restoring Wonder to the Art of Parenting.

Cuprins:

Mulţumiri ... 9
Introducere: Filosofie şi poveste ... 11

1. Puterea ... 29
2. Apărarea intereselor ... 47
3. Vinovăţia ... 74
4. Comunitatea ... 94
5. Recunoştinţa ... 123
6. Iertarea ... 150
7. Credinţa ... 172

Epilog: întoarcerea spre interior ... 196
Bibliografie ... 209

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu