14/03/2015

DE CE OAMENII BUNI FAC LUCRURI RELE. Cum sa nu fii cel mai mare dusman al tau


Autor :
Debbie Ford                 
Editura For You
An aparitie :2011
Traducerea Daria Vasilescu
ISBN 978-973-1701-76-9
Nr pagini :224
Format 140 x 200
Pretul la data postarii :20 lei la Editura, lei la elefant , 20 lei la libris




Descrierea editurii:

       A explora de ce oamenii buni fac lucruri rele şi de ce ne transformăm singuri în cei mai mari duşmani ai noştri reprezintă una dintre cele mai intense călătorii de cercetare în care vom porni vreodată. Este o expediţie ce ne deschide ochii şi ne ajută să descoperim întunericul vast şi, adeseori, ascuns, care ne influenţează alegerile şi străbate fiecare aspect al experienţei umane. Această călătorie ne va purta către esenţa dualităţii dintre întuneric şi lumină, ce acţionează în fiecare dintre noi. Este o conversaţie dificilă şi totuşi fascinantă, întrucât cei mai mulţi dintre noi nu putem vedea cât suntem de desăvârşiţi. Depunem mari eforturi pentru a continua să privim lumea din perspectivele cu care ne-am obişnuit şi am face orice credem că este necesar pentru a proteja persoana care credem că suntem - fie că e bună, fie că e rea. De aceea, această cercetare ne cere să păşim dincolo de adevărul cu care ne-am identificat mereu şi să descoperim mecanismele ascunse care ne fac să ne rănim pe noi înşine şi pe ceilalţi.
       Acest studiu al polarităţilor, ambiguităţilor şi ipocriziei de care dă dovadă firea omenească ne cere să aducem o sinceritate radicală acolo unde am creat negare, să aducem compasiune părţilor din noi înşine de care ne-a fost ruşine şi curaj în aspectele vieţii când ne-a fost teamă să recunoaştem că suntem vulnerabili. Nu este un proces de aplanare, de ascundere sau în care să ne prefacem că lucrurile cu ajutorul cărora ne rănim pe noi înşine şi pe ceilalţi nu sunt atât de importante. Este un proces ce ne obligă să nu mai subestimăm impactul pe care îl au comportamentele noastre auto-distructive, să recunoaştem că acestea vin cu un preţ şi că tot ele ne fac să ne transformăm în cel mai mare duşman al nostru. Pentru a opri acest mecanism de auto-sabotare, trebuie să ne confruntăm cu noi înşine şi să fim dispuşi să înţelegem modul în care separarea iniţială de firea noastră autentică ne-a făcut să ne creăm un sine prefabricat - pe care, pe tot parcursul acestei cărţi, îl voi numi sinele fals. Sinele fals este vinovat de faptul că ne comportăm neadecvat, că ne distrugem relaţiile, ne sabotăm visurile şi ne punem pe noi înşine în pericol.
       Această cale de la întuneric la lumină, de la durere emoţională la eliberare spirituală, a reprezentat călătoria mea din ultimii douăzeci şi cinci de ani şi, totuşi, chiar şi după scrierea celor cinci cărţi anterioare, conştientizez încă un adevăr şi mai profund pe care trebuie să-l împărtăşesc.
       Prin această carte, scopul meu este să vă fac să înţelegeţi că cea mai adâncă suferinţă apare ca urmare a separării iniţiale dintre natura voastră superioară şi sinele omenesc. Intenţia mea este să vă sprijin cu dragoste ca să descoperiţi minciunile şi distorsionările, vina şi ruşinea, care vă transformă fără să ştiţi în cel mai mare duşman al vostru. Vreau să întrerup mecanismele interne ce vă fac să vă întoarceţi spatele vouă înşivă, să vă ignoraţi intuiţia, să depăşiţi în mod neadecvat unele limite şi să renunţaţi la puterea personală, din cauza unei persoane, a unui gând, impuls, a unei credinţe sau dependenţe care v-ar putea purta pe o cale întunecată ce nu duce nicăieri, în loc de a merge pe calea de libertate pe care ar trebui să păşiţi. Informaţiile şi procedeele din această carte vă vor permite să vă vindecaţi cele mai profunde regrete, să vă înfruntaţi nesiguranţele, să vă împrieteniţi cu îndoielile de sine, să vă confruntaţi cu demonii lăuntrici şi să recunoaşteţi modurile în care participaţi la propria auto-distrugere. (Debbie Ford)

Cuprins:

Notă către cititor ... 6

Prima parte: Eterna luptă ... 11
   Capitolul 1: Efectul mingii gonflabile ... 12
   Capitolul 2: Ruptura ... 19
   Capitolul 3: Balansoarul ... 31
   Capitolul 4: Să-ţi fie ruşine ... 36
   Capitolul 5: Consecinţele fricii ... 54
   Capitolul 6: Ego-ul compromis ... 68
   Capitolul 7: Decodificarea sinelui fals ... 81

A doua parte: Tratatul de pace ... 91
   Capitolul 8: Măştile ... 92
   Capitolul 9: Trezirea din negare ... 130
   Capitolul 10: Vindecarea rupturii ... 149
   Capitolul 11: Forţa iertării ... 179
   Capitolul 12: Intoarcerea la iubire ... 202

Mulţumiri ... 213
Despre autoare ... 214

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu