02/07/2012

CODUL PERSONALITATII.Matricea celor paisprezece tipuri de personalitate


Autor :  Travis Bradberry                 
Editura Curtea Veche (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Biblioterapia 
An aparitie :2012 
Traducerea: Victor-Paul Neamţ 
ISBN 978-606-588-296-6 
Nr pagini : 208 
Format 130 x 200
Pret : 21 lei


Descrierea editurii:
        Pornind de la un studiu efectuat pe 500000 de persoane, Codul personalităţii ne dezvăluie caracteristicile fixe ce ne dictează comportamentul şi ne arată cum conştiinţa de sine este cel mai important factor pentru obţinerea succesului şi a satisfacţiei personale.
          Testul de personalitate IDISC, descris în această carte, reprezintă o metodă modernă de evaluare a personalităţii, ce măsoară trăsăturile postulate pentru prima dată de William Marston în anul 1928. Conform acestui model, comportamentul uman este reprezentat de patru factori de bază: dominanţă, influenţă, stabilitate şi conştiinciozitate, care definesc stiluri comportamentale ce se identifică cu patru tipologii aferente. Astfel, IDISC a identificat, pe baza unor studii complexe, desfăşurate pe parcursul a zeci de ani, paisprezece tipologii care descriu comportamentul uman, precum şi modul în care interacţionează acestea.

Travis Bradberry este un expert de renume mondial în studiul inteligenţei emoţionale. Ţine cu regularitate prelegeri în cadrul unor corporaţii prestigioase, cum ar fi Coca-Cola, Microsoft, Fortune Brands, Boston Scientific, Fortune Growth Summit, Society for Human Resource Management etc. Este, de asemenea, preşedintele şi cofondatorul companiei TalentSmart, care oferă servicii de consultanţă atât pentru organizaţii, cât şi pentru persoane fizice care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale. Deţine un doctorat în psihologie clinică şi unul în psihologie organizaţională. TalentSmart asigură servicii pentru organizaţii de top, mai mult de jumătate dintre ele figurând în topul Fortune 500. Bradberry este coautorul cărţii The Emotional Intelligence Quick Book 2.0 şi a publicat articole în Harvard Business Review, Fortune, Forbes, Newsweek şi în alte publicaţii cunoscute. Bestsellerurile lui au fost traduse în 25 de limbi şi sunt comercializate în peste 150 de ţări.

Cuprins:

Mulţumiri ... 7
Introducere: Despărţiţi la naştere ... 11

 1. Anatomia personalităţii ... 23
 2. Conştiinţa de sine — calea spre succes ... 43
 3. Testul de personalitate IDISC ... 54
 4. Cele paisprezece tipologii umane ... 62
 5. Cum să gestionezi relaţiile cu cele paisprezece tipologii ... 95
 6. Tip versus Anti-tip ... 115

 Epilog: Mergând mai departe ... 141

 Anexa A: Descrierea testului ... 145
 Anexa B: În culisele studiului TalentSmart ... 165

 Note ... 181
 Index ... 201




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu